Istoria Conacului

Conacul de la Copăceni (astăzi comuna 1 Decembrie ) a fost construit în perioada anilor 1880 de către George Emanuel Filipescu, moștenitor al Mariei Filipescu, căreia i-a aparținut ințial domeniul..

Conacul a fost construit după planurile arhitectului Paul Gottereau.

George Emanuel Filipescu a păstrat conacul și parcul de la Copăceni pe care le-a donat principesei Maria a României.

Familia regală a acceptat cu greu darul făcut, dar aceasta a fost PRIMA proprietate a tinerei principese, devenită Regină a României, către care se vor îndrepta primele ei aspirații de amenajare potrivit dorințelor proprii.

1 din 8

Restaurarea Conacului

În prezent, conacul a fost restaurat și transformat cu mare grijă, păstrând și aducând la viață elementele originale ale acestei superbe proprietăți istorice.

Paul Gottereau este unul dintre cei mai cunoscuți arhitecți străini ai sfârșitului de secol XIX si de numele său se leagă clădiri emblematice ale Bucureștiului: Clădirea CEC de pe Calea Victoriei, Biblioteca Centrală Universitară sau clădirea Palatului Regal de pe Calea Victoriei.  Activitatea celebrului arhitect a atins un punct culminant în perioada colaborării cu familia regală și princiară a României, pentru care realizează transformările și extinderile palatelor din Calea Victoriei și Cotroceni.

Conacul Filipescu, care are o suprafață de teren de 10000mp și o suprafață construită de 1000mp si o capacitate de pana la 150 de persoane, este ideal pentru găzduirea de evenimente într-un cadru absolut fabulos.